maanantai 28. huhtikuuta 2014

Ennätyksiä ja turhautumisia

Moikka!

Mulla oli jo yks blogikirjoitus työn alla, mutta sen otsikkokin oli "Ärsyttää", niin jätinpä sen kesken. Koska ärsytti. Ja koska miä oon aika peruspositiivinen noin niinkun pääasiassa, siihen negatiiviseen olotilaan kun kaikki ärsyttää, ei halua jäädä piehtaroimaan yhtään pidemmäksi aikaa. Negatiivisuus synnyttää lisää negatiivisuutta ja toisinpäin.
Viikko on vierähtänyt Munahölkästä ja sen jälkeen liikunnallisesti viime viikkoon sisältyi 2xFustra, juoksukoulun aloitus ja eilen sunnuntaina ratsastustunti ja 16km lenkki. Fustra oli viime viikolla jotenkin tosi vaikeeta ja rankkaa. Mikään ei (muka) onnistunut ja minusta tuntui että Miran piti korjata mun asentoa tsiljooonabiljardi kertaa. Se, että Mira korjas asentoa ei ärsyttänyt vaan se että minua PITI korjata! Argh. Mut tehokasta se vaan on! Ja koska sitä on niin vaikea pukea sanoiksi, mitä se on, suosittelen kokeilemaan!
Yllä kuvat vipunostoista Bosun päällä. Voin kertoa että on ihan hiton vaikeeta pysyä paikoillaan. Ja kun siihen lisää vielä palikan pysyminen polvien välissä, sekä vipunostot...A-U. Au.

Keskiviikkona kävin tyttäreni kanssa kaksistaan Sirkus Finlandiassa <3

Torstai aamuna Fustrattiin taas ja sirkuksen supersuolaiset popparit teki tehtävänsä ja hir-vee jano koko tunnin ja hiki ei meinannut lähtä irtoomaan alussa millään. Viimeistään sit intervalli-crossailu nosti kunnon hien pintaan!
Illalla suuntasin auton keulan taas kohti Huumaa ja tällä kertaa vuorossa juoksukoulu. Oon tässä juoksennellut enempi tai vähempi muutaman vuoden, mutta enempi kyllä nyt viime syksystä alkaen. Talvella vähempi, pakkaset kun sattuu mun astmaisiin keuhkoihin liikaa. Oon osallistunut Helsinki Midnight Runille kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla 10km taittui aikaan 1h ja pari minsaa päälle. Nyt viime syksyn juoksun jälkeen tuntui että jotta taas löytyisi motivaatiota, pitäis varmaan ilmottautua johonkin tapahtumaan. Nyt kun kymppi oli alkanut rullamaan jo aika helposti ja rutiinilla, ajattelin lisätä haastetta ja ilmoittautua puolimaratonille :) Mun juoksu-urani aloitus oli aika kivinen, koska minä vaan VIHASIN juoksua, enkä voinut ajatellakkaan että joskus 5km tuntuisi niin lyhyeltä lenkiltä, ettei niin lyhyttä "viitsi" vain juosta. Mulla on aika standardi vauhti, joka yleensä poukkoilee ,5,5-6,5min/km välillä. Nykyisin lähempänä 6min tai alle/km. Juoksukunto ei ole parantunut pelkästään juoksemalla, vaan selkeä parannus on tullut nyt tämän kevään aikana kun aloitin salitreenin (joka räätälöitiin juoksun tueksi!) ja Fustran. 
No, juoksukoulu alkoi siis ensin luento-osuudella jossa Huuman PT Joni Ruuskanen kertoi juoksun fysiologiasta, juoksuasennoista, sykealueista, pitkäkestoisen ja matalasykkeisen lenkin hyödyistä jne. Paljon infoa! Paljon uutta tietoa juoksijalle, joka aina vaan lähtee juoksemaan, ilman sykemittaria, ilman alkuveryttelyä jne..

JompeHuumasta siirryttin sitten tosi toimiin Karhulan keskuskentälle. Tehtiin jos jonkinmoista verryttelyä ja venyttelyä ja alettiin opettelemaan uutta juoksutekniikkaa, jossa juostaan enemmän päkiällä. Tää oli kyllä tosi haastavaa mulle. Mun juoksutyyli on enemmänkin semmosta "lompsottamista". Tässä uudessa tekniikassa askellus on keveämpi, nopea kosketus pintaan, lantio korkealla ja edessä ja niin ettei ylävartalo kierrä. Hiton vaikeeta, voin kertoa! :O Koko homma tuntui tosi "vasenkätiseltä". Se tunne kun oikeakätisenä kirjoitat vasurilla, tai heität palloa vasurilla. No, katotaan. Annetaan sille mahdollisuus. :)

Reippaat koululaiset :)


Pe ja la mulla oli totaaliset huilipäivät jo pelkästään siitä syystä että mun jalat oli puupökkelöt. Pohkeet, nilkat ja jalkapohjat oli NIIIIIN kipeät siitä juoksukoulusta, että mun kävely muistutti lähinnä Kummelista tuttua tamppausta! Sunnuntaille me oltiin sovittu Annan ja Rikun kanssa pitkä lenkki. Riku mittas meille semmosen about 16km lenkin. Sitä ennen kuitenkin kävin ratsastustunnilla (lue:vietin tyttären kanssa lähes koko päivän tallilla <3) ja totutusta poiketen sainkin ratsukseni suuren ja upean javähänpelottavan Suomenhevosen Humun. Ja kuulkaa, jos miä oon taistellu pienen ja suloisen ja jääräpäisen Jolle-ponin kanssa siitä mennäänkö eteenpäin vai ei. Niin nyt tällä pollella mennään eikä meinata! Sain tehdä tosissaan töitä että tehtiin muutakin kuin ravattiin kovaa ympäri kenttää :D hiki virtasi ja jalat teki töitä ihan hitokseen! Laukattiinkin ja kaikkee, iiks! Kun lopuksi hyppäsin satulasta alas, mun jalat oli ihan höttöä. Ajatus tunnin päästä tehtävästä 16km lenkistä tuntui toooosi epätodelliselta itsetuhoiselta.

Herranjestas mikä asento! :DUPEA Humu! Jolkottelee muutes aina kieli ulkona :D

Sori hirveen epätarkat kuvat! Riikan kameras asetukset oli vähän keturallaan, mut näkeehän tosta kuka meni kellä ja miten. Mitäkukahäh.
Nooooh. Lenkille lähdettiin sitten kuuden maissa. Riku oli käyny jemmaamassa pari pulloa Gatoradea matkan varrelle, että voidaan pysähtyä tankkaamaan, niinkun sit puolimarallakin.
Juoksu rullasi ihan kivasti, vaikka pohkeita kivisti yhä se juoksukoulu ja tietty ratsastustuntikin. Vauhti oli oikein hyvä koko matkan ja tossa 12km jälkeen mulla alkoi vähän painaa jaloissa. Uskoisin että ratsastustunnin takia. Mut reippaasti juostiin koko matka :) Ja juoksipa yks tuttukin vastaan matkan varrella, Haastetiimin Anu <3


Tais kuulkaa olla mun elämäni pisin lenkki :) Puolimaraan tohon vielä 5km, mut uskon että menee kyllä! Nyt se alkaa olla jo niin lähellä että pitkiä lenkkejä ei juosta enää, vaan pari-muutama vähän lyhyempi :) Se on jo ensi viikolla!! IIK!
Ja yks ennätys tähän vielä: vedin tänään KUUSI leukaa! Jonkun lauanvetomaisterin mielestä teen ne varmaan ihan päin honkia, mut so what. Mulle ne kelpaa. Voin ottaa videon, jos joku haluaa tuomaroida mun suorituksen :)
Että tämmöstä tänne. Syömispuolella mulla on kyllä petrattavaa. Oon sallinut itselleni erinnäisiä vapauksia ja vaikka se  ei painossa näykkään, se painaa enempi mieltä. Oon syönyt ihan kotiruokaa ja punninnut enää satunnaisesti. Enkä ole kieltäytynyt herkuistakaan. Pieni kurinpalautus olis nyt paikallaan. Toukokuun lopussa/kesäkuun alussa on nimittäin uusi InBody-mittaus ja se on armoton...

Tämmöstä siis tänne :) mukavaa viikkoa kaikille ja hauskaa Vappua!!!!1 kommentti:

  1. Vitsi mua kiinnostais kanssa juoksukoulu, sais tietää paljonko tekniikassa on pielessä ;)

    VastaaPoista