perjantai 14. maaliskuuta 2014

Juosten kohti kevättä

Tän päivän lenkki. Tää kuva halus välttämättä tähän. :)

Moi!

Jeeee! Sain vihdoin korkattua kevään juoksukauden tien päällä :) Vähän jännitti miten juoksu kulkee pitkän tauon jälkeen. Tai, no oonhan miä jolkotellu sen 3x3-3,5km/vko juoksumatolla. Mut ei sit lasketa. Tavallaan.
Miä alotin juoksun joskus 3 (?) vuotta sitten. Minä, juoksua vihaava! Mun isäpuoli ja pikkuveli on juosseet paljon, maratonejakin ja oon pitäny niitä ihan hulluina. Kuka nyt jaksaa juosta tunti tolkulla yksin?! No siihen on helppo ratkaisu, juokse jonkun kanssa :) Toki aina jos ei lenkkikamua löydy, lähden silloin yksinkin. Mut kaverin kanssa se on kivempaa, tulee siinä samalla vaihdettua kuulumiset ja puhua päivän polttavista puheenaiheista. Monta kärpästä yhdellä iskulla! Sit kun on sopinut "juoksutreffit" ei lenkistä tule laistettuakaan.

Silloin kun aloitin juoksun, kävin urheiluliikkeessä ostamassa lenkkarit. Mun jalat tutkittiin sillä masiinalla ja se kertoi että tarvitsen pronaatiotuetut juoksukengät. En halunnut satsata hirveetä summa, koska en ollut varma vielä silloin, kuinka pitkälle mun juoksuintoa riittäis. Ja niinhän siinä kävi että sinnikkäästi juoksin koko kesän lenkkareissa jotka "repi" mun jalkapohjia lenkin aikana ja lenkin jälkeen. Yhden Helsinki Midnight Runinkin 10km niissä juoksin. Auuuuuu. Silkkaa hulluutta. Sen jälkeen lenkit oli säännöllisen epäsäännöllisiä ja sit tulikin taas taukoa juoksuun. Viime keväänä päätettiin tyttöjen kanssa ilmottautua jälleen Helsinki Midnight Runiin ja aloitettiin juoksutreenit. Nyt päätin hankkia juoksukengät jotka tuntuu hyvältä, päätin että testaan vaikka kaikki liikkeen kengät ja juoksen kauppaa ympäri, jotta täydellinen pari löytyisi. Ja löytyihän se. Tietenkin kaupan kallein kenkäpari. Mutta niiiiiiiiin hyvät. Ja neutraalit, eli ei pronaatiotukea -> ei jalkapohjaongelmia!

Asics Gel Nimbus 14 <3
Vinkkejä juoksuharjoittelun aloitukseen:
- aloita maltillisesti, kävelyä ja juoksua vuorotellen
- hanki hyvät juoksukengät, kokeile useaa mallia ja merkkiä ja juokse ne jalassa kauppaa ympäri :)
- houkuttele joku kaveri mukaan lenkkipolulle, huomaamatta menee monta kilometriä, kun yksin juostessa matka tuntuu paljon pidemmältä
- osallistu johonkin juoksutapahtumaan, se motivoi juoksemaan ja itse tapahtumassa juokseminen on elämys jonka haluaa kokea uudestaan ja uudestaan..
- älä luovuta, vaikka alku tuntuukin hankalalta. Hengästyttää, pistää jne. Mutta se menee ohi. Juoksukunto kasvaa yllättävän nopeasti. Ja kun koet ensimmäisen kerran juoksun rullaavan, koet sen "kuuluisan" FLOW:n ja olet koukussa :)

Maailman paras juoksukamu <3

Että semmoista tänään. Nyt täytyy todella kunnostautua ton juoksun kanssa, 21km on pitkä taival. 
2 yötä Huuman kekkereihin....IIIIKS!

Nyt, hyvää yötä <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti